Voor 21:00 besteld, maandag in huis Discreet verpakt en bezorgd Beoordeling: 9.5
Toys
Drogisterij
Spellen & Giftsets
BDSM
Lingerie
Fun
Nieuw
Hoogtepunten
Bestsellers
Sale
Account
Favo's
Service
Nachtkastje
Afbeelding voor blogheader2blogheader

inspirerend én adviserend

Bondage & Discipline

Bondage & Discipline

Geschatte leestijd: 7 minuten

Net zoals vele anderen heb je vast al eens gehoord van de term ‘BDSM‘, maar wist je ook dat dit een verzamelnaam is? Graag nemen we jullie deze maand mee met het uitleggen van de verschillende soorten van BDSM. In deze blog vertellen we jou meer over ‘BD‘, oftewel: Bondage & Discipline. Bondage is veel voorkomend, waardoor dit ook het meest bekend is. In het kort, bondage is het het afnemen van de bewegingsvrijheid van jouw partner. Discipline, dit is een term die niet veel mensen kennen. Terwijl je waarschijnlijk wel weet wat het is. Discipline is namelijk het geven of het uitvoeren van verschillende opdrachten en hier een straf aan ophangen. Dit hoeft geen echte straf te zijn, maar kan ook zeker gespeeld zijn.

Samen op bondage avontuur

Wat belangrijk is bij BDSM is dat je de persoon waarmee je dit avontuur wilt aangaan volledig vertrouwt. Bespreek ook zeker samen wat jullie wensen zijn en wat jij van de ander verwacht. Zijn jullie klaar met het bespreken van jullie wensen? Gaan jullie eindelijk die stap ondernemen? Dan zijn er genoeg spannende attributen die jullie kunnen gebruiken tijdens jullie ontdekkingsreis!

Let’s begin!

Finally! Je hebt besloten om te gaan experimenteren met bondage. Met kriebels ga je op zoek naar de perfecte set om mee te starten. Maar je loopt al snel tegen het probleem aan dat je niet precies weet waar je naar moet zoeken… We got you! Natuurlijk, wij helpen graag met het uitleggen wat het beste bij jullie wensen past.

Voordat je begint met het gebruiken van een van deze leuke bondage-tips, is er een heel belangrijke ongeschreven regel in de BDSM-wereld. Spreek altijd samen met jouw partner een stopwoord af! Mocht een van jullie iets niet prettig binden, roep dan dit woord. Hierbij is het van belang dat de activiteit direct stopt. Ga samen op zoek naar wat jullie prettig vinden tijdens het experimenteren van BDSM. Zo halen jullie er beiden plezier uit, enjoy! 😉

10 tips voor Bondage & Discipline

1. Communicatie: Praat openlijk en eerlijk met je partner(s) over je verwachtingen, grenzen en verlangens. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde pagina zit.

2. Safe-words: Gebruik safe-words of gebaren om de activiteit onmiddellijk te stoppen als dat nodig is. Kies woorden die duidelijk en gemakkelijk te onthouden zijn voor alle betrokkenen.

3. Start langzaam: Begin met eenvoudige en zachte bondage- en discipline-activiteiten voordat je naar meer geavanceerde technieken gaat. Bouw vertrouwen en comfort op voordat je de intensiteit verhoogt.

4. Leer de juiste technieken: Investeer tijd in het leren van de juiste technieken voor bondage, zoals het correct vastbinden van touwen of het gebruik van handboeien. Zoek naar betrouwbare bronnen, handleidingen of zelfs workshops om je kennis te vergroten.

5. Gebruik geschikte materialen: Zorg ervoor dat je materialen van goede kwaliteit gebruikt die veilig zijn voor de huid en niet te strak knellen. Vermijd materialen die gemakkelijk kunnen breken of de bloedcirculatie belemmeren.

6. Veiligheidsmaatregelen: Ken en begrijp de noodprocedures voor het geval er zich een noodsituatie voordoet, zoals het snel kunnen losmaken van vastgebonden touwen of het verwijderen van handboeien. Houd daarom altijd ‘safety scissors’ (een schaar) bij de hand zodat je jouw partner zo nodig kunt losknippen.

7. Controleer de gezondheid: Wees voorzichtig bij het vastbinden van delen van het lichaam die gevoelig zijn voor blessures, zoals gewrichten of zenuwuiteinden. Controleer regelmatig de bloedcirculatie en gevoeligheid van de gebonden persoon.

8. Vertrouwen en respect: Bouw een basis van wederzijds vertrouwen en respect op met je partner(s). Respecteer elkaars grenzen en stop onmiddellijk als iemand zich ongemakkelijk voelt of ongewenste pijn ervaart.

9. Nazorg: Besteed aandacht aan nazorg na een B&D-activiteit. Dit kan onder andere betekenen dat je zorgt voor lichamelijke verzorging, knuffelen, praten of andere vormen van affectie om de emotionele nabijheid te versterken.

10. Opleiding en gemeenschap: Zoek naar educatieve bronnen, workshops of groepen waar je kunt leren van ervaren beoefenaars en waar je vragen kunt stellen. Deelname aan een betrouwbare gemeenschap kan een waardevolle ondersteuning bieden bij het verkennen van bondage en discipline.

Onthoud dat elke B&D-relatie uniek is en dat het belangrijk is om je eigen comfortniveau en grenzen te respecteren. Veiligheid, toestemming en communicatie staan altijd voorop bij het verkennen van bondage en discipline.

Eerste hulp bij bondage

Hoe spannend! Het wegnemen van het zicht en de bewegingsvrijheid van jouw partner. Geef je helemaal over en laat het maar op je afkomen. Het makkelijkste om mee te beginnen als je aan bondage wilt doen is starten met een kleine set, zoals Bedset Deluxe. Een oogmasker en een setje handboeien zijn perfect om jouw bondage avontuur mee te beginnen. Door het wegnemen van verschillende zintuigen wordt de rest extra gestimuleerd. Begin met het teasen door het gebruik van een bullet vibrator of een plaagveertje (tickler). Voel de intense prikkels en geniet! Wil je jouw partner straffen en een paar tikjes geven? Of heb je zelf de behoefte om te genieten van een paar tikjes? Dan kan je ervoor kiezen om Pluche Paddle of Pluche Whip aan te schaffen. Deze producten bevatten zowel een paddle of zweepje en een tickler. Vind je het krijgen van een paar tikjes niet prettig? Maak dan gebruik van de plaagveer. Ga samen op jullie eerste BDSM-avontuur!

Wees creatief! Bepaal zelf hoe je jouw partner wilt vastbinden. Er zijn genoeg mogelijkheden om de bewegingsvrijheid van jouw partner af te nemen. Probeer eens een bondagetouw, bijvoorbeeld van 10 meter. Zo heb je genoeg lengte om jouw creativiteit helemaal in vrij te laten. Graag iets anders proberen? Maak dan gebruik van bondage tape. Zorg er dan wel voor dat het geen ‘normale’ tape is! Bondage tape is namelijk speciaal ontwikkeld om makkelijk te verwijderen zonder dat het pijn doet. Het laat geen lijmresten achter op de huid. Wel belangrijk om altijd in de buurt te hebben als je bezig bent met bondage, is een schaar. Als er eventueel iets mis gaat, heb je altijd de mogelijkheid tot ‘verlossing’.

Ga samen met jouw partner op avontuur! Het is namelijk van groot belang, om eerst samen te onderzoeken naar wat jullie fijn vinden om te gebruiken. Klaar met experimenteren? Wil je graag samen een stap verder? Dan zou je naar meer extremere bondage kunnen kijken.

Hit me, baby!

Yes, you did it! Je hebt de stap bereikt om samen jullie horizon te verbeden op het gebied van BDSM. Geen beginner meer? Maar vind je het moeilijk om de keuze te maken tot nieuwe attributen? Dan geven we een paar tips om jullie seksleven met BDSM wat spice te geven.

Wil je een kinky bondageset proberen? Dan is een set met een hogtie, zoals Kinky Bondageset, zeker een must! Handen en voeten kan je hiermee met elkaar verbinden. Zo heeft jouw partner nog minder mogelijkheden doordat de bewegingsvrijheid hier totaal mee weggenomen wordt.

Discipline! Dat is zeker een term die we niet mogen vergeten. Graag jouw partner willen straffen? Snoer jouw partner de mond door een mouth gag te gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van een aantal zweepjes. Hier heb je genoeg variatie in! Zweepjes zijn in het algemeen aardig flexibel. Wil je een hardere aanpak? Neem een paddle! Hier kan je hardere tikken mee geven. Heb je de ‘kink’ om een afdruk op het lichaam van jouw partner achter te laten? Gebruik dan een paddle met een patroon (Love Paddle), een paddle met studs (Flora Paddle) of door het gebruik van een paddle met spikes (Kinky Paddle). Wie niet luistert, moet voelen! Maar doe dit wel door de wensen van jouw partner te respecteren. 😉

Verbreed jouw kijk op de BDSM-wereld. Ga op onderzoek en wie weet vind je het fantastisch! Domineer jij of ben je toch meer het onderdanige type? Who Knows? 😉

Gerelateerde blogs
Speeltjes voor hem en haar

In de slaapkamer draait het om plezier, ontspanning en intimiteit. Heb je daar per se speeltjes voor nodig? Nee! Wel kunnen toys zorgen voor meer variatie in de slaapkamer. Speeltjes voor hem en haar voegen een andere dimensie toe aan intieme momenten. Of je nu alleen of samen bent, ze bieden nieuwe mogelijkheden voor genot. […]

Lees verder...
Dé musthaves voor jouw festival!

Festivalseizoen… De tijd van het jaar waar je samen met je vrienden een dansje doet in het zonnetje. Laat je onderdompelen in heerlijke muziek, een fantastische sfeer en voel je vrij. Wil je gaan voor een onvergetelijk seizoen? Nachtkastje zorgt voor opwindende accessoires voor mannen, vrouwen en koppels om tot nieuwe hoogten te komen. Of […]

Lees verder...
Toys schoonmaken; hoe doe je dit?

Het is belangrijk om je speeltjes schoon te houden om de hygiëne en duurzaamheid ervan te waarborgen, evenals om mogelijke infecties te voorkomen. Dit wil je namelijk niet! Toys schoonmaken is een must voor iedereen die regelmatig op ontdekkingsreis gaat. Wij geven je dé tips om je speeltjes schoon te maken. Clean toys, happy play! […]

Lees verder...
Hoe gebruik je een vibrator?

Ben jij nieuwsgierig naar het gebruik van een vibrator, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we’ve got your back! In deze gids gaan we in op de basisvragen die velen hebben: ‘Wat is een vibrator?’, ‘Hoe werkt een vibrator?’ en natuurlijk ‘Hoe gebruik je een vibrator?’ Wat is een vibrator? Voordat we […]

Lees verder...
Smaakvol genieten!

Vandaag duiken we dieper in de wereld van oraal genot en voegen we een smaakvolle twist toe aan glijmiddel, namelijk glijmiddel met een smaakje! Laten we eerlijk zijn, het toevoegen van variatie in de slaapkamer is altijd een goed idee. Wat is nou een betere manier om de zintuigen te prikkelen dan glijmiddel met een […]

Lees verder...