Voor 16:00 besteld, dinsdag in huis Discreet verpakt en bezorgd Beoordeling: 9.5
Toys
Drogisterij
Spellen & Giftsets
BDSM
Lingerie
Fun
Nieuw
Hoogtepunten
Bestsellers
Sale
Account
Favo's
Service
Nachtkastje
Afbeelding voor blogheader2blogheader

inspirerend én adviserend

BDSM: Dominance & Submission

BDSM: Dominance & Submission

Geschatte leestijd: 5 minuten

Tijd om jullie een stapje verder mee te nemen in de wondere wereld van BDSM. In onze voorgaande blog konden jullie alles lezen over Bondage & Discipline. Vandaag nemen we jullie verder mee en behandelen we de Dominance & Submission kant van BDSM.

Wat is een Dominant & Submissive relatie?

Een D/s (ookwel: dominant en submissive) relatie is net als elke ‘normalerelatie, behalve dat het stel zich bezighoudt met bepaalde elementen van BDSM, en er een duidelijk machtsverschil tussen de twee is. De ene persoon is de dominante en de andere de onderdanige, hoewel het type dominante en het type onderdanig erg kunnen verschillen per stel. Er is dus onwijs veel variatie mogelijk binnen de wereld van BDSM. Andere veelvoorkomende D/s termen, buiten de dominant en onderdanig, zie je hieronder:

– Meester/Meesteres & slaaf
– Sadist & Masochist (hier in een later blog meer over!)

Deze relatie kan polyamoureus of monogaam zijn en een of meer van elke rol omvatten. In sommige BDSM-relaties vindt de machtsdynamiek alleen plaats in de slaapkamer of tijdens het seksueel spel, maar in andere relaties keert deze machtsdynamiek ook regelmatig terug in de dagelijkse taken en bezigheden.

Vaak neemt de ene persoon de dominante rol op zich, terwijl de andere onderdanig is. Dit kan van toepassing zijn op elke ‘speelsessie’ die je hebt. Maar deze kan ook afgewisseld worden, dit wordt ook wel ‘switch’ genoemd. Dit houdt in dat je niet altijd dominant bent of onderdanig maar ook wel eens wisselt hierin.

BDSM – Dominance & submission

Ook wel een ‘Top’ genoemd, de dominant oefent macht uit over de onderdanige. Een dominant kan op verschillende manieren kracht uitoefenen, binnen en buiten de slaapkamer. Er zijn verschillende ‘speelscènes’ die ze met de onderdanige kunnen spelen, van zweepslagen tot bondage tot vernederingen en gedwongen kuisheid of orgasmes. Een dominant moet echter wel toestemming hebben gekregen van de onderdanige om een van deze handelingen uit te voeren.

Een onderdanige, submissive, ook wel ‘bottom’ genoemd, geeft een deel of alle controle over aan de dominant in een D/s relatie. Zoals hierboven ook al vernoemd: een onderdanige moet instemmen met alles wat er gebeurt tijdens een machtsverhouding in een D/s relatie. De noodzaak van deze toestemming zorgt ervoor dat de onderdanige nooit echt machteloos is tijdens een ‘speelsessie’.

Waar spelen we mee in de BDSM wereld?

We maken graag gebruik van deze kans om wat producten uit te lichten die in het bezit kunnen zijn in een D/s relatie:

Met de flogger warmt de dominant de onderdanige op, deze Whip zorgt ervoor dat de huid waarop er geslagen wordt opgewarmd is voor het echte werk. De flogger werkt daarnaast ook erg spanning opbouwend en zorgt voor en goed voorspel. De slagen voelen dof maar sensueel aan.

Wanneer de huid wat is opgewarmd is het tijd voor het ‘echte werk’. Met een Paddle zullen de slagen ietwat harder worden. Hierin is het belangrijk dat je samen goed communiceert. Wanneer er behoefte is aan wat ruiger. Kan de Paddle vervangen worden voor hetzelfde model maar een ander materiaal, namelijk: hout. Deze tikken zullen wat fermer aanvoelen.

Echt de controle even uit handen geven? Geen invloed meer hebben op waar je handen en/of voeten heen gaan? Dan worden de volgende bondagesets veel gebruikt in een D/s relatie.

Toestemming en communicatie is key!

Voor het geval het nog niet duidelijk was: toestemming is van vitaal belang voor een functionele, gezonde D/s relatie. Hoewel in Fifty Shades of Grey het doel van toestemming mist, heeft het de mensheid in ieder geval kennis laten maken met het concept van D/s relaties. Dat er een D/s contract opgesteld kan worden binnen deze relatie om te onderhandelen en de regeling te definiëren. Contracten kunnen ook per ‘speelsessie’ worden opgesteld, maar ook bij het aangaan van een langdurige relatie. Ook is het hierin belangrijk: je mag altijd aanpassingen doen! De mens en zijn/haar behoefte veranderen.

Er wordt altijd gebruik gemakt van een ‘safe-woord’. Een woord waarin de onderdanige aangeeft waar zijn of haar grens ligt. Vaak wordt hiervoor een stoplicht systeem gebruikt:

Groen: ‘Ik ben oké!’
Oranje: ‘Ik ben nog oké, maar dit is een lichte grens – houd mij in de gaten’

Rood: ‘Harde grens, ik wil graag dat je nu stopt!’

Niet alleen voor de onderdanige is dit een fijne manier om te communiceren maar ook voor de dominant is dit een prettige manier om te peilen hoe de onderdanige zich voelt. Want zelfs een dominant kan onzeker zijn en twijfelen.

Nazorg BDSM

Als je eenmaal weet hoe je optimaal en effectief moet communiceren en je jezelf enorm hebt vermaakt samen, is het tijd voor nazorg!

Nazorg verwijst naar de tijd die wordt besteed aan de zorg voor elkaar nadat een ‘samen zijn’ is afgesloten. Het kan soms, zowel fysiek als emotioneel uitputtend zijn, (op een goede manier), wat slechts een van de redenen is waarom nazorg zo belangrijk is. Het is het perfecte moment om weer contract te maken met je partner en te genieten van de warmte samen. Het is ook een goed moment om te praten (evalueren) over wat werkte, wat juist niet en welke dingen je liever niet nog een keer probeert of juist wel.

Bij nazorg kan je ook denken aan: knuffelen, zoenen, samen onder de douche of een bad nemen, samen iets eten of intiem in slaap vallen.

Niemand is verplicht mee te doen aan de nazorg, als je liever direct naar huis gaat om voor jezelf te zorgen, kan dat absoluut. Maar een partner die nazorg weigert ondanks de wens of de noodzaak is waarschijnlijk niet de juiste partner! Geef altijd prioriteit aan je eigen plezier en welzijn, ongeacht welke rol je op je neemt in een BDSM-relatie.

Er is meer …

We zullen in een volgend blog nog wat dieper ingaan op de andere aspecten van een D/s relatie. Mocht je nog vragen hebben, bekijk dan gerust onze blogpagina nog eens. Er is genoeg te lezen over BDSM!

Gerelateerde blogs
Summer essential: Satisfying Airbed

Yes! Eindelijk, het is weer tijd voor zonnestralen, heerlijke cocktails samen met jouw vrienden en verkoelende momenten op warme dagen. Alles lijkt helemaal perfect, maar toch haal jij daar jouw geheime wapen tevoorschijn: Satisfying Airbed! Een luchtbed in de vorm van een Satisfyer gecombineerd met comfort, een vleugje humor en een knipoog naar een van […]

Lees verder...
Speeltjes voor hem en haar

In de slaapkamer draait het om plezier, ontspanning en intimiteit. Heb je daar per se speeltjes voor nodig? Nee! Wel kunnen toys zorgen voor meer variatie in de slaapkamer. Speeltjes voor hem en haar voegen een andere dimensie toe aan intieme momenten. Of je nu alleen of samen bent, ze bieden nieuwe mogelijkheden voor genot. […]

Lees verder...
Dé musthaves voor jouw festival!

Festivalseizoen… De tijd van het jaar waar je samen met je vrienden een dansje doet in het zonnetje. Laat je onderdompelen in heerlijke muziek, een fantastische sfeer en voel je vrij. Wil je gaan voor een onvergetelijk seizoen? Nachtkastje zorgt voor opwindende accessoires om tot nieuwe hoogten te komen. Of je nu ieder weekend een […]

Lees verder...
Toys schoonmaken; hoe doe je dit?

Het is belangrijk om je speeltjes schoon te houden om de hygiëne en duurzaamheid ervan te waarborgen, evenals om mogelijke infecties te voorkomen. Dit wil je namelijk niet! Toys schoonmaken is een must voor iedereen die regelmatig op ontdekkingsreis gaat. Wij geven je dé tips om je speeltjes schoon te maken. Clean toys, happy play! […]

Lees verder...
Hoe gebruik je een vibrator?

Ben jij nieuwsgierig naar het gebruik van een vibrator, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we’ve got your back! In deze gids gaan we in op de basisvragen die velen hebben: ‘Wat is een vibrator?’, ‘Hoe werkt een vibrator?’ en natuurlijk ‘Hoe gebruik je een vibrator?’ Wat is een vibrator? Voordat we […]

Lees verder...