Voor 21:00 besteld, maandag in huis Discreet verpakt en bezorgd Beoordeling: 9.5
Toys
Drogisterij
Spellen & Giftsets
BDSM
Lingerie
Fun
Nieuw
Hoogtepunten
Bestsellers
Sale
Account
Favo's
Service
Nachtkastje
Afbeelding voor blogheader2blogheader

inspirerend én adviserend

De eerste keer: seks met een Strap On (harnas)

De eerste keer: seks met een Strap On (harnas)

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het beste van een strapon is dat iedereen ze kan dragen, ongeacht je lichaamstype of geslacht. Ze zijn perfect voor lesbische en transkoppels, maar ze kunnen ook een leuke aanvulling zijn op je seksleven als je nieuw bent in het gebruik van seksspeeltjes. Strap-on seks is een geweldige manier om verschillende seksuele verlangens te ontdekken. Als het echter je eerste keer is, zijn er een paar dingen die je moet weten. Maak je geen zorgen! Wij zijn hier om je te helpen. Hieronder geven we je enkele tips voor de eerste keer seks met een strap on. Dus, trek je harnas aan, pak je dildo en bereid je voor op een sexy tijd!

Wat is een strap-on?

Een strap-on is een soort sexy harnas dat je om je heupen doet. Vervolgens is het mogelijk om een dildo of vibrator aan de voorzijde van het harnas te bevestigen. Door het gebruik van een strap-on (harnas) hebben jij en je partner allebei jullie handen vrij. Deze vrijheid geeft jullie de mogelijkheid om nog wat extra plezier toe te voegen aan jullie intieme avonturen en elkaars lichamen nog beter te verkennen. Bovendien opent het gebruik van een strap-on de deur naar rollenspellen en fantasieën. Misschien willen jullie de macht en controle omdraaien, of misschien dromen jullie van een nieuwe dynamiek tussen jullie twee. Met een strap-on creëer je in één klap een nieuwe spannende situatie voor jullie allebei.

Hoe kies je de juiste strap-on?

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een strap-on is de maat. Als je nog nooit eerder een voorbinddildo hebt gebruikt, raden we je aan om met een kleinere maat te beginnen. Je kan namelijk enorm simpel door middel van de ring, een andere dildo plaatsen in het harnas. Better safe than sorry!

Zorg ervoor dat je een dildo kiest die de juiste maat heeft voor jou en/of je partner. Je wilt niet dat hij te groot of te klein is. Controleer bijvoorbeeld de maat met het aantal vingers dat stimulerend, maar niet oncomfortabel is en stem jouw dildo daarop af.

Ook het materiaal van de strapon kan bepalend zijn. Zorg voor fijn materiaal, iets wat meebuigt en gemaakt is van zijdezachte siliconen. Dit voelt fijner in de vagina en/of anus.

Hoe maak je jouw strap-on klaar voor gebruik?

Nu je de trotse eigenaar bent van een strap-on is het tijd om hem klaar te maken voor gebruik. Dit omvat het bevestigen van de dildo aan het harnas. Hoe soepel dit verloopt is puur afhankelijk van het materiaal en de stijl van het harnas. De meeste strapons hebben een klip- of o-ringsysteem waarmee je gemakkelijk verschillende dildo’s kunt verwisselen. Het kan voorkomen dat het ietwat onbenullig voelt in het begin. Maar ook hier geldt: hoe vaker je het doet, hoe kundiger je erin wordt! Mocht de dildo stroef in het ringetje of het clipsysteem gaan? Gebruik dan gerust wat Ladies Glide, hierdoor glijdt hij er soepel doorheen.

Welk standje is het beste om met strap-on seks te beginnen?

Als je gaat beginnen met de verschillende posities onthoudt dan dat strap-on seks anders is dan ‘normale’ seks. Dit gezien de persoon, die de dildo draagt, geen gevoel heeft in de dildo. Om ervoor te zorgen dat jij en je partner beide op je gemak zijn, is het een goed idee om te beginnen met de missionarispositie. Op die manier kan de ontvanger de dildo goed voelen en gewend raken aan het gevoel van stoten, alvorens je doorgaat naar een wat meer opwindend/kinky standje. Ook heb je in deze positie het meeste oogcontact en kan je goed en duidelijk communiceren met elkaar.

Doggystyle is een perfecte positie om het een ‘stapje verder’ te brengen. Dit standje geeft je een volledige controle over de snelheid en de diepte van de penetratie. Andere beschikbare opties zijn onder meer: (reverse)cowgirl, lepelen… en ga zo maar door. Als het gaat om de wereld van strap on seks, valt er genoeg te ontdekken. Wees dus niet bang om te experimenteren!

Nazorg van je strap-on (harnas)

Nazorg is een algeheel onderdeel van elke sekssessie, of het nu je eerste keer met een strap-on is of niet. Als je een dildo gebruikt, maak deze dan na afloop goed schoon. Verwijder alle lichaamsvloeistoffen die mogelijk op het speeltje terecht zijn gekomen. Gebruik hiervoor een goede Toycleaner. Spoel het harnas af met water en maak ook deze schoon met een Toycleaner. Zo kan je de strapon én de juiste dildo er weer snel bijpakken tijdens jullie volgende sekssessie!

Gerelateerde blogs
Dé musthaves voor jouw festival!

Festivalseizoen… De tijd van het jaar waar je samen met je vrienden een dansje doet in het zonnetje. Laat je onderdompelen in heerlijke muziek, een fantastische sfeer en voel je vrij. Wil je gaan voor een onvergetelijk seizoen? Nachtkastje zorgt voor opwindende accessoires om tot nieuwe hoogten te komen. Of je nu ieder weekend een […]

Lees verder...
Toys schoonmaken; hoe doe je dit?

Het is belangrijk om je speeltjes schoon te houden om de hygiëne en duurzaamheid ervan te waarborgen, evenals om mogelijke infecties te voorkomen. Dit wil je namelijk niet! Toys schoonmaken is een must voor iedereen die regelmatig op ontdekkingsreis gaat. Wij geven je dé tips om je speeltjes schoon te maken. Clean toys, happy play! […]

Lees verder...
Hoe gebruik je een vibrator?

Ben jij nieuwsgierig naar het gebruik van een vibrator, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we’ve got your back! In deze gids gaan we in op de basisvragen die velen hebben: ‘Wat is een vibrator?’, ‘Hoe werkt een vibrator?’ en natuurlijk ‘Hoe gebruik je een vibrator?’ Wat is een vibrator? Voordat we […]

Lees verder...
Smaakvol genieten!

Vandaag duiken we dieper in de wereld van oraal genot en voegen we een smaakvolle twist toe aan glijmiddel, namelijk glijmiddel met een smaakje! Laten we eerlijk zijn, het toevoegen van variatie in de slaapkamer is altijd een goed idee. Wat is nou een betere manier om de zintuigen te prikkelen dan glijmiddel met een […]

Lees verder...
Romantische valentijnsdate-ideeën

Valentijnsdag staat voor de deur en je wilt iets speciaals doen voor je geliefde. Waarom niet een romantische date plannen die jullie beiden wat extra liefde (en misschien ook wel spanning) geeft? Hier zijn enkele onvergetelijke valentijnsdate-ideeën die je relatie naar een hoger niveau tillen. Sterrenkijken Picnic Leg een deken neer, pak wat lekkernijen (buiten […]

Lees verder...