Vandaag besteld, woensdag in huis Discreet verpakt en bezorgd Beoordeling: 9.4
Toys
Drogisterij
Spellen & Giftsets
BDSM
Lingerie
Fun
Nieuw
Hoogtepunten
Bestsellers
Sale
Account
Favo's
Service
Nachtkastje
Afbeelding voor blogheader2blogheader

inspirerend én adviserend

Vagina trainen? Zo doe je dat!

Vagina trainen? Zo doe je dat!

Geschatte leestijd: 4 minuten

De afgelopen jaren is fitness steeds populairder geworden. Tijdens gymsessies wordt er echter één hele belangrijke groep spieren overgeslagen. Namelijk, de bekkenbodemspieren! Waarom je deze spieren zou moeten trainen? In deze blog leggen wij uit waarom jouw vagina trainen zo belangrijk is, en hebben we ook gelijk een aantal vagina oefeningen voor je. Geloof ons, je gaat ons hier eeuwig dankbaar voor zijn!

Waarom je vagina trainen?

We weten dat je vast al heel enthousiast bent geworden, maar we willen jou eerst wat meer informatie geven over de bekkenbodemspier. Rondom de plasbuis, vagina en de anus liggen spieren en bindweefsel – ook wel jouw bekkenbodem genoemd. Jouw bekkenbodem heeft een trechtervorm en kan enige druk opvangen die in de buik is ontstaan. Denk hierbij aan niezen, hoesten of keihard lachen tijdens een LadiesNight Homeparty.

De bekkenbodemspier is een belangrijke spier in ons lichaam. Verslapping van deze spier veroorzaakt onder andere ongewenst urineverlies, wat ook een veelvoorkomende last is tijdens de zwangerschap. Daarnaast is er uit onderzoek gebleken dat 80% van de vrouwen met een goed getrainde bekkenbodemspier nauwelijks tot geen last heeft van incontinentieproblemen. Het trainen van je bekkenbodemspieren is zowaar ergens goed voor! De bloedtoevoer in de vagina neemt toe, waardoor jouw vagina vochtiger wordt. Door vaginale spanning, stijgt de intensiteit van je orgasmes. Zeg zelf, wie wil dit niet? Daarnaast stijgt je libido en natuurlijk maakt het je vaginawand ook nog eens strakker. Wat betekent, meer gevoel voor jou en je partner! Dus, niet alleen jij maar ook je partner heeft er profijt van vagina oefeningen.

3 oefeningen om je vaginaspieren te trainen

Let’s go! We gaan de bekkenbodemspieren aan het werk zetten. Door middel van deze eenvoudige oefeningen maak je van jouw bekkenbodem een ware krachtpatser! Herhaal deze vagina oefeningen 10 tot 15 keer en doe ongeveer 3 sets van iedere oefening.

Kegeloefeningen

Maak het jezelf comfortabel en ga liggen. Span je bekkenbodemspieren aan, dit is hetzelfde als het ophouden van je plas. Houd dit ongeveer voor 3 tot 5 seconden vast en ontspan jezelf daarna volledig. Let wel op, span alleen de bekkenbodemspieren aan en laat je buik en billen maar even met rust. Deze train je waarschijnlijk al vaak genoeg!

Bruggetje (Glute Bridge)

Neem plaats op je rug en plaats je voeten met je knieën gebogen op de grond. Span je bekkenbodemspieren aan en til je heupen omhoog tot je lichaam een lijn vormt van je schouders tot je knieën. Je moet de houding voor enkele seconden vasthouden en daarna mag je langzaam je billen weer laten zakken. Denk wel, houd je bekkenbodemspieren altijd actief, ook tijdens het zakken van je heupen.

Squads

Yes, deze oefeningen hebben jullie vast wel eens gedaan! Toch een kleine uitleg; sta met je voeten op schouderbreedte. Zak langzaam met je billen naar beneden terwijl je jouw bekkenbodem aanspant. Kom daarna weer langzaam omhoog. Zorg er wel altijd voor dat je knieën niet voorbij je tenen komen wanneer je naar beneden zakt.

Vaginale ballen, you are my hero!

Naast oefeningen die je kan doen zonder enige accessoires, kun je ook gebruik maken van vaginale balletjes, ook wel Ben Wa Balls, geisha ballen, vaginale gewichten, bekkenbodemspier trainer of kegelballen genoemd. Dit zijn ballen die je inwendig kan inbrengen met Ladies Glide om jouw bekkenbodem eenvoudig te trainen. Ontdek bijvoorbeeld Sunset, een trainingsset van 3 balletjes met ieder haar eigen gewicht. Vaginale ballen zijn voorzien van gewicht die heen en weer/op en neer bewegen. Door het aanspannen van de bekkenbodemspieren blijven de vaginale ballen op hun plek. Door steeds van gewicht te veranderen, weet je zeker dat jouw bekkenbodemspieren goed getraind worden. Daarnaast kan het dragen van vaginale ballen als extra stimulerend worden ervaren. Dit betekent; genieten en trainen tegelijk!

Wij weten zeker dat je gelijk na het lezen van deze blog aan de slag gaat met vaginaspieren trainen. Ga jij voor een paar simpele oefeningen of een wil je toch kijken om een geweldige set met vaginale ballen aan te schaffen? Een ding is zeker, jouw vagina trainen is niet alleen een must, maar zorgt ook zeker voor meer plezier!

Gerelateerde blogs
6 erotische opdrachten met je partner

Een date-night spannend eindigen, of simpelweg een beetje meer spanning toevoegen in de slaapkamer? Erotische opdrachten en gezelschapsspellen voor koppels kunnen precies het vleugje avontuur zijn dat je zoekt. Deze spelletjes voor koppels zijn niet alleen leuk, ze helpen ook om jullie band te versterken en de intimiteit te vergroten. In deze blog ontdek je […]

Lees verder...
Vagina trainen? Zo doe je dat!

De afgelopen jaren is fitness steeds populairder geworden. Tijdens gymsessies wordt er echter één hele belangrijke groep spieren overgeslagen. Namelijk, de bekkenbodemspieren! Waarom je deze spieren zou moeten trainen? In deze blog leggen wij uit waarom jouw vagina trainen zo belangrijk is, en hebben we ook gelijk een aantal vagina oefeningen voor je. Geloof ons, […]

Lees verder...
Summer essential: Satisfying Airbed

Yes! Eindelijk, het is weer tijd voor zonnestralen, heerlijke cocktails samen met jouw vrienden en verkoelende momenten op warme dagen. Alles lijkt helemaal perfect, maar toch haal jij daar jouw geheime wapen tevoorschijn: Satisfying Airbed! Een luchtbed in de vorm van een Satisfyer gecombineerd met comfort, een vleugje humor en een knipoog naar een van […]

Lees verder...
Speeltjes voor hem en haar

In de slaapkamer draait het om plezier, ontspanning en intimiteit. Heb je daar per se speeltjes voor nodig? Nee! Wel kunnen toys zorgen voor meer variatie in de slaapkamer. Speeltjes voor hem en haar voegen een andere dimensie toe aan intieme momenten. Of je nu alleen of samen bent, ze bieden nieuwe mogelijkheden voor genot. […]

Lees verder...
Dé musthaves voor jouw festival!

Festivalseizoen… De tijd van het jaar waar je samen met je vrienden een dansje doet in het zonnetje. Laat je onderdompelen in heerlijke muziek, een fantastische sfeer en voel je vrij. Wil je gaan voor een onvergetelijk seizoen? Nachtkastje zorgt voor opwindende accessoires om tot nieuwe hoogten te komen. Of je nu ieder weekend een […]

Lees verder...